Reflektion...

Sitter här och småflinar litegrann, för i mitt vardagsrum står en underbar liten (eller ja, så liten är den ju inte, 42") platt-tv som kommer förgylla mitt liv förhoppningsvis ett bra tag framöver. Det känns som en bra investering för att avsluta 2010! :)
Ett år går så fruktansvärt fort, samtidigt som man hinner med så otroligt mycket!
Snart är det nyår och jag ska se till att denna nyårsafton kickar ass för att ta igen vad jag missade förra året när jag satt och terapivirkade och bölade om vart annat. Inte så svårt att slå det ^^

Det har varit ett intensivt år, det mest intensiva på länge tror jag och det har varit toppen! Så mycket jag har hunnit med, så många människor jag har träffat, så många nya erfarenheter. Farmor sade att om man ser tillbaka på det gågna året utan att varken skratta eller gråta så är det ett bortkastat år... Oj vad mitt år inte är bortkastat, det är skratt och tårar av alla de slag som fyllt mitt år och jag är tacksam för det, för alla vänner, familj och släkt som fyllt det med minnen och underbara stunder. Jag tänker på K-G som inte finns med längre, tänker på glädje och sorg och på allt det vackra jag har upplevt och sett.
2010 har varit ett fantastiskt år.
2011 kommer bli ännu bättre!

/Cilla

Juletider

Det var underbart att komma hem, bli ompysslad, känna doften av jul och umgås med familj och släkt :)

Som vanligt blev det sent, men den jul som familjen Thulin är klar med paketöppnandet före midnatt så har det skett ett mirakel. Inte för att det gör så mycket, det brukar ju bli mysigt trots den sena timmen ^^
Maten var god, klapparna uppskattade och skratten många, en jul som är precis som den borde helt enkelt!

Nu sitter jag och myser i min supermysiga morgonrock jag fick av farmor (alla kusinflickorna fick varsin) och organiserar mina filmer och annat på den nya externa 2TB hårddisken som också låg under granen och väntade på mig tillsammans med den tjusiga stekpannan från obh nordica :)

God fortsättning på julhelgen önskar jag er, nu är det studier som gäller för min del några dagar/veckor framöver. Kör så att det ryker!!


/Cilla

You've got a friend in me

Att göra det som är rätt kräver mod.
Men ärlighet varar längst och i det här fallet bidrog det också till att en sten lyftes från mina axlar och tankekaoset är numera utrett och jag känner mig bra igen.

Det har varit ett par intensiva dagar med underbara människor, shopping och skratt med Ojla, film- och myskväll med T, stort släktkalas för världens sötaste farmor som fyllt 85. Vi var på Kajskjul 8 och åt gott och såg Tommy Körberg och Claes Malmberg köra the Big Bang Show. Helt fantastiskt! De överträffade förväntningarna totalt och jag har inte skrattat så mycket på länge! ^^

Ikväll ska Shade komma hit för film och jag har bakat lite kaka till filmen, vi ses inte så ofta, men det äralltid lika kul när det väl blir av. Längtar efter lite kramar, skratt och galen humor :)

/Cilla

Heartbeats

Har känt mig ovanligt uppåt och glad de senaste dagarna. Tror jag vet varför :)

I morse var jag på Blå Stjärnan med Tigris för att få undersökt hennes sår på bakbenet. Att gå med en kattbur hängandes över axeln och converse på fötterna var ett äventyr på Hisingens hala trottoarer! Ett under att vi inte damp i backen en enda gång, men det är bara tack vara mina snygga (typ) räddningar :P Hon fick gå därifrån med en krage så hon inte ska slicka på såren och jag ska tvätta dem om kvällarna så hoppas vi att det läker och att jag inte behöver gå tillbaka. Det är dyrt när katter blir sjuka, men vad gör man inte för sina små sötnosar ^^

Nej, hon är inte helt nöjd med sin fina tratt...


Fick min kursbok idag...trodde jag. Har visst beställt fel bok, så inte nog med att den var försenad, det var FEL! Och jag kan inte skylla det på någon annan än mig själv. Bara att returnera och köpa rätt istället...suck.
Pisstisdag!

Imorgon ska bli en bättre dag, så det så! :)

/Cilla

 


You've got that something

Gårdagens middag och film med T blev toppen! Det serverades ugnsstekta "rotfrukter" (d.v.s. potatis, rödbetor, palsternacka och sötpotatis) till lax och tzatziki. Delikat :)
Sedan smälte vi maten i soffan till en film och tog oss igenom ytterligare en film med glögg och lussekatter innan vi, trötta som få, pallrade oss i säng.

Lördagen har bjudit på finbesök från Borås. Mattsson och jag intog lunch på Fröken Olsssons café, vandrade omkring på stan, kikade på kläder, ryggsäckar, sporkar och annat kul innan vi begav oss till götaplatsen och tottade på julspelet. Inte alls lika bra som förra året, men helt klart välgjort! Ett alldeles utmärkt sätt att spendera en lördagseftermiddag på :)

NU är det middagsdags och jag ska avnjuta rester från gårdagens middag innan det blir lite glögg oh lussekatt till efterrätt ^^

/Cilla

Alla vet vem som dricker för mycket



Jag satt och tittade på tv och så kom den här reklamen från IQ.
Den är så äckligt bra gjord (precis som alla deras filmer) och lämnade en jobbig obehagskänsla i hela mig. Tänk efter före!

/Cilla

Bring me friday!

Kreativiteten har flödat i mitt lilla hushåll den senaste tiden.
Det har virkats pulsvärmare, bakats de mest kreativa lussekatterna på flera år och tre tjusiga (nåväl, allt är relativt, alla kanske inte blev tipptopp) porträtt har det blivit teckade. En Ooshna, en Oh och en hemlig identitet som kommer få veta så småningom. Det känns bra att vara igång igen efter en alldeles för lång inspirationstorka!
Imorgon slutar jag vid lunch, det står "Nobeldagen" på schemat och inga lektioner, me like! ^^ Då bär det av till sportlife för träning så jag kan få ta i lite, min kropp vill röra på sig! Dendär känslan av att jag inte kan sitta still längre, att jag bara längtar efter att ta i, bli helt slut och sådär härligt seg i kroppen :) Inte direkt så jag ger mig ut och springer, kan ju knappt gå lugnt och stilla utan att trilla på ändan... sedan är det diss av Nobelmiddagen för egen middag och film med T istället. Garanterat mer avslappnat, mindre mediabevakat och minst lika trevligt :)

Längtar till på söndag, då ska jag hemhem, måla pepparkakshuset och göra nejlikeapelsiner, julstämning all the way! :D

/Cilla

Från botten kan man bara ta sig uppåt

Och bottenmorgonen har börjat försvinna lite med hjälp av humörhöjare så som Ojla och Oh som båda fått mig att le idag, jag har rett ut lite tankekaos och planerat in saker att längta efter senare i veckan. Dessutom en föreläsare som är toppen gjorde skoldagen helt ok. ^^
Katterna myser bredvid mig och nybakade kokoskakor står i köket och ikväll kommer Annqa hit, längtar massa! :) Det kommer nog sluta bra detta!
Trots den dåliga starten. :)
/Cilla

Dum på rikigt

Vaknat på fel sida idag, tankar som susar i skallen en olustkänsla inombords. Vill bara springa min väg. Eller få det jobbiga överstökat. Idag hatar jag verkligen att inte veta, att fundera, vända och vrida på alla tankar, vänta och hoppas. Det kan inte vara hälsosamt.
Ska försöka vända dagen till det bättre, är ju ledig imorgon, kan jag behöva...eller det kanske är precis vad jag inte behöver?
Den som lever får se.
/Cilla

Danseufori och secondhand-fynd

Jag var larvigt glad och helt körd i huvet när jag kom hem igår efter en heldag på Pustervik. Mycket väntan blir det när man bara har en dans per föreställning (tre föreställningar). Så nästa termin ska jag bannemig ta fler klasser så jag slipper vänta så mycket mellan danserna (skrattade åt Fummelfot när hon sade det i lördags men nu förstår jag precis vad hon menade^^ ). Det kommer bli jättetomt de närmaste veckorna och jag tror bestämt jag behöver ett gymkort om jag inte ska bli knäpp av att sitta still!

Idag var jag inte så jättepigg eftersom jag inte kunde somna när jag kom hem igår direkt, så många intryck och jag var så uppe i varv att det hade varit en ren omöjlighet att somna oavsett hur trött jag var. Detta ledde till en viss svårighet att gå upp när klockan ringde, men måste man så måste man och det var en klart värd föreläsning på förmiddagen! Duktig föreläsare och intressant ämne, eller han gjorde det intressant iaf :)
Avslutade med en tur på stan med kära mor, fyndade en skitsnygg väst och ett (äkta eller fejk är ännu oklart) pärlhalsband på stadsmissionen för 75 kr styck, galet nöjd! :D
Middag intogs på Fröken Ohlssons café och nu är jag mest bara trött och nöjd.

Kortare dag imorgon..hoppas jag :P


/Cilla

Fjärilar i magen och dans i benen

Det var ett lyckat genrep igår och så många fantastiska dansnummer! Alla är så himla duktiga och våra lärare på Twisted är helt underbara! Idag är det äntligen dags, klockan 12 ska jag vara på Pustervik och kl. 13:00 börjar första föreställningen. Det kommer bli en lång dag och det kommer bli så himla bra!
Sittar och skuttar liksom lite upp och ner i stolen av längtan och så mycket energi som bara vill ut och det ska den, men inte förrän jag står på scen och ger järnet ^_^

Vaknade till ett vintervitt landskap, snöflingor stora som cornflakes faller och det är sådär galet vackert. Jag hoppas verkligen att det inte blir massa plusgrader nu så det smälter bort, låt vintern vara så här ett litet tag till.

/Cilla

Rädda mej!...

...Min frukostmacka vill bli bredd av dej!
Sitter här och myser med te i koppen och Robert Broberg i högtalarna. Mys!

Jag fick träffa kära phar igår, han kom hit och hjälpte mig ta ut den gamla gasspisen för att göra plats för den nya. Klockan 07:50 kom det två trevliga herrar från Fjällbacka och levererade min sprillans nya Husqvarna-spis, den är så fiin! Hade tänkt fixa mig en lyxig middag ikväll med ugnsrostade rotfrukter, men insåg att man måste bränna in ugnen innan den används till mat och jag orkar inte det idag, så det får bli en annan dag :P
Fick även paket att hämta ut på konsum, ett fruktansvärt lätt och onödigt sktort paket med en liten USB-kabel i, det har varit som lilla julafton för mig idag! :)
Jag lyckades ju tappa bort min kabel till den externa hårddisken efter att jag fått den fylld med filmer hos T, så jag har inte kunnat se på filmerna... Han tyckte nog att jag varit lite lat när jag igår erkände att jag fortfarande inte skaffat någon ny och sa att så kunde vi ju inte ha det, så han beställde en åt mig. Och den här glappar inte ens, den sitter faktiskt fast i uttaget när man satt dit den, till skillnad från den jag fick med från början! :P
Tackar och bugar.  ^_^

Hade sjukt svårt att koncentrera mig i skolan idag, den nya kursen har börjat, jag var dödens trött och inget gick in före lunch. Efter lunch hittade jag Rödtott som jag itne träffat på evigheter, så jag satte mig med henne... inte kunde vi veta att det skulle leda till fnisshysteri! Men det gick liksom inte att göra annat när föreläsaren babblade på om de mest märkliga saker, vi inte förstod ett jota, han skrev rörigt och såg emellanåt ut att vara förvillande lik en apa! Inte fick jag mycket ut av skoldagen, men kul hade jag :P

Imorgon är det repetition för dansuppvisningen, första gången på scen (för mig iaf.) så det ska bli spännande att se hur mycket större det känns att stå där mot att stå i salarna på Twisted. Nervositeten börjar smyga sig på. På ett bra sätt :)

/Cilla

Intense

ojojoj, vilket dygn!

Igår tog jag mig till Chalmers för zektionsmöte och inval av nya ZØK. Det var motnominering och drog ut på tiden, men till slut var 3 kompletta årgångar av senaste ZØK samt några några -08 och -07 samlade för tårta vin och för att fira de nya. Det var sjukt varmt, galet kul och härligt att träffa alla igen!





De verkar vara ett toppengäng och jag tror de kan göra en helt awesome nollning nästa år! Efter tårta, vin, terapeutgrogg och massa skratt så trotsade jag kylan och tog mig hem till T för att få mig lite sömn, väckt igen av betongborrning strax efter 7 i morse....jag kan komma på mååånga trevligare sätt att vakna på. Men vi vägrade lyssna på det, tog fram hörlurar och kikade på julkalendern innan vi gick upp :)

Begav mig så småning om till Pedagogen för redovisning och opponering av projektarbetet, det gick riktigt bra trots viss nervositet, jag känner mig nöjd med presentationen. Efteråt fick vi veta vad vi fick för betyg på projektrapporten...
VG!
Det är inte bara det att det är toppbetyg som får mig att fånle, detta betyder att jag har tillräckligt många poäng för att få studiemedel till vårterminen (och december), jag känner mig så lätt som en fjäder inombords! CSN släng er i väggen, jag är kick-ass!!! :D

:)

/Cilla