Soffdrömmar

Det har varit en långsam helg, men det behövs emellanåt det med :)
Familjen var här på middag i lördags, riktigt mysigt, till och med Lillebror kom hit! Det är nästan kors i taket på den ;)
Söndagen var mest bara seg, men avslutades med lite kvällsbowling som lyste upp dagen. :D Tydligen använder man inte bowlingmusklerna så ofta, för till min stora förundran kröp det fram lite träningsvärk under gårdagen.
Hade varit skönt om solen varit framme lite mer under helgen, men den kikar ju fram nu istället, så varför klaga? Tog mig en morgonpromenad upp på Ramberget, underbart att blicka ut över Göteborg i morgondiset! ^^
Det har nu kommit till det stadiet här hemma att jag inte längre bara vill ha en ny soffa, jag behöver en ny soffa om jag inte vill sitta och titta på tv i en jäkla kattlåda!
De små har nu i alla fall fått tid för sterilisering i nästa vecka, håll tummarna för att både kissandet och vrålandet tar slut efter det! jag hoppashoppashoppas...
Idag blir det lunch med mammsen, hon var hos frissan igår och det ska bli jättespännande att se hur det blev!
/Cilla

trött och frustrerad

Någon som vill ha katter?
Jag är ju uppenbarligen inte lämpad som kattägare...
Kattpiss igen.
På en av mina sidenkuddar.
Vad fan gör jag för fel?!!!! *FRUSTRATION!*
Ringa veterinären på måndag, kan ju vara något fel på stackarn.
/Cilla

Vårsol

var hemhemma igår för att äta upp våran julklapp. Vi fick varsin hummer av min farbror och lyckades äntligen hitta en helg när hela familjen hade tid att samlas för middag. SÅ himla gott! Inte värt priset om man skulle köpa dem i fiskdisken kanske, men gratis hummer är nog den godaste hummer som finns ;)
Sov över och hade en lugn morgon hemma, skönt att ha det ibland, inte äta frukost ensam.
Var nere på stan en sväng i solen idag också, underbart! hade det inte varit för att det blåser så mycket så hade jag mycket väl kunnat spendera dagen på en uteservering i solen :)
Idag blir det bio, Alice I Underlandet, ser verkligen fram emot det! och gratis dessutom, Ola har biocheckar som behöver användas innan de går ut och ja... vänlig som jag är så offrar jag mig och gör honom sällskap..för det är ju såå hemskt att gå på bio i gott sällskap ;)
och fsolen skiner! Klockan är halv fem och jag får solen i ögonen när jag sitter vid datorn, är inte det et rejält vårtecken? :D
/Cilla

härliga helg

Fortfarande känner jag mig liite trött efter torsdagens pubrunda, inte för att det gick så himla vilt till, blev mest ganska sent och jag var trött redan när jag kom dit :P Skulle ju "bara" ta några öl och gå hem, men så plötsligt stängde de och först då insåg jag att det faktiskt var vardag och vagnarna kanske inte gick.
och det gjorde de inte heller. Som tur var blev jag räddad av M och fick sova på hans soffa och fick te till frukosten, har haft sämre mornar :)
Igår kom Annqa hem till mig för tacokväll och övernattning, två jättetrötta flickor som satt och fnissade i soffan som om vi var 10 år igen, underbar kväll! ♥  :)
Nu ska jag ta mig litta lunch innan magen knorrar sönder.
/Cilla

På skakiga ben...

På vägen hem från träningen skulle jag handla så jag styrde kosan mot Willys. Tanken slog mig att "Per borde ha slutat nu och vara på väg hem, tänk om han ska handla idag"
japp.
Han. Var. Där.
Första idén jag fick när jag såg honom var om jag borde gå fram och säga hej, men vid blotta tanken blev benen gelé, pulsen sjudubblades och händerna började skaka som asplöv! Jag tog helt sonika mina varor och småsprang mot kassan, kassörskan måste ha trott att jag var hög som ett hus på någon olaglig substans.
Men jag överlevde. Jag skakar fortfarande, men jag hoppas på att det ska gå över med lite middag och en kopp te eller två.
På sätt och vis var det ändå en lättnad att se att han finns, att han lever. Han har liksom på något sätt försvunnit från min värld helt och hållet sen det tog slut... men han lever. det är nog bra.
nu måste jag ha mat.
Bävar för att somna ensam ikväll, det kommer bli en lång natt....
/Cilla

Memories...

Städning kan få en att hitta de mest underliga saker...eller saker som man bara önskar försvann. Som gamla kärlekskort från Per... enamheten och sveket snörpte åt och tårarna kom... trodde ändå att jag hade kommit lite längre än såhär, men jag antar att det kan vara lite pms med i det hela också.
jaja, dags att träna snart, ska springa bort honom och alla jobbiga känslor.
/Cilla

Tusen tack!

Vill bara sända ett stort tack till Tant Helena som gav massa konkreta tips om varför mattes lilla älskling pissar i lägenheten. Och ja, jag har sele till dem båda, den ena (hon som inte pissar överallt) är inte så pigg på att röra sig utomhus alls, så det blir mest bara den andra som får gå ut, men hon verkar gilla det. de kommer att få gå ute själva i sommar sen, när jag har kastrerat dem (många hankatter på gården) :)
Och vad gäller två kattlådor så kan det ju vara värt att testa...måste bara lösa utrymmes-problemet, en låda tar ju ganska stor plats.
Men tack än en gång :)
/Cilla

våryra :)

Underbara dag! :)
Har hunnif träffa både mammsen och pappsen för lite kaffe och småprat. Alltid lika mysigt! Och blev kallad till jobbintervju, ska dit på torsdag och är lite nervös, men övertygad om att det kommer gå bra. Om inte  annat så får jag ju öva på att gå på intervju!
Hann med en sväng till Fysiken idag också, krafttag (skivstång) och sedan lite löpband. Tröningsvärken kommer nog ge sig till känna, men jag överlever det, bring it on! ^^
Nu sitter jag och dricker te, läser jobbannonser (och jag är sååå engagerad som sitter och bloggar istället...) och är lite seg och trött i kroppen. men nöjd :)
och solen sken idag, det var underbart, varmt och vårkänslorna sprudlade :D
-au revoir-
/Cilla

mera kattkiss

en gång till i soffan....och lite god-morgon-kiss i sängen i morse...
crap
/Cilla

fan då...

kan inte katteländet bara hålla sig till lådan, jag VILL INTE HA kattpiss i soffan!! himla tur att jag har överkastet på.
jag älskar dem egentligen, men just nu så hatar jag nog, bara litegrann...trött, längtade efter att få sova och då, då passar det sig!!
*suck*
jag är nog på bättre humör imorgon.
om hon inte kissar i någon annan möbel inatt vill säga...
tvungen att få ut lite frustration bara, nu ska jag sova.
/Cilla

Lördags-reflektioner

Hade en underbar kväll igår! =)
Efter att jag och Fummelfot hade lagat Biff á laLindström för första gången (blev inte som pappas, men fortfarande fruktansvärt gott :) ) så begav Jag, Gabs, FruFummelfot och hennes bröder (blir de mina svågrar då?) oss till Ölrepubliken, drack gott öl och pratade tills personalen påstod att vi borde fundera på att gå för de skulle snart stänga. Men varför ska kvällen sluta bara för att de råkar stänga? Så det bar av hem till mig för lite martini (yay, det har minskat i mina flaskor! jag dricker det ju aldrig själv) och efterfestmys. Det var en trött skara som låg utspridda i soffa och fåtöljer, så jag fick 3 nattgäster och FruFummelfot och tvillingbror och jag hade sedan världens kickass-bakisfrukost (Gabs åkte hem innan frukosten). Jag älskar att ha bakisfrukost med min fru, det blir alltid så himla bra! =D

Och trots denna underbara kväll/natt/morgon så känner jag mig liksom vemodig.
Jag vet nog varför också.
Vissa saker som man bara längtar sååå mycket efter att få höra kanske inte riktigt är så bra att veta trots allt... inte för det mentala välmåendet.
Men, jag har väl klarat värre saker, nya tag :) Funderar på att åka hemhem och njuta av sällskap, kramar, te och att bli omstoppad på kvällen *mys*


men först måste jag diska lite, stor frukost = många tallrikar ^^


-hej sålänge-
/Cilla

varför man ska stänga toalettlocket innan man spolar

Ja, lär av mitt misstag kära vänner, för döm om min panikartade förvåning när jag:
1. spolade
2. känner hur knoppen på spolspaken flyger av
3. ser den landa mitt i vattenvirveln ner i avloppet med ett "plopp!" (som jag är övertygad var menat som ett hånskratt!)  och försvinna för alltid.
Jaja, jag fick mig ett gott skratt här i min ensamhet iaf :)
Att handla: En spolknappsknopp.
Var hittar man såna?
-over and out-
/Cilla

"att göra" blev "har gjort" :)

oj vilken effektiv dag det blev! Upp kl 7 för att tvätta, sedan iväg en liten promenad upp på Ramberget innan frukosten. Det var en otrolig dimma över staden, såg knappt andra sidan älven. Sen har jag bara fått avklarat grej efter grej, sökt massa jobb, dammsugit, diskat, sorterat papper, lagat mat, handlat, there's no end to it!
nu är jag dock rastlös igen och kan inte ens terapistäda, för det har jag ju redan gjort, jag som var så duktig... bara väntar på att klockan ska bli så mycket att det känns ok att laga middag... triiisst!!
jaja, en kopp te sålänge kanske skulle hjälpa.
-so long!-
/Cilla

Den rikaste flickan i världen

Jag mår bättre än vad jag har gjort på väldigt länge.
Livsglädjen har hittat tillbaka och våren är på väg in i mitt liv igen! :)

Det är en underlig känsla, jag mindes knappt att det kunde kännas såhär bra! Samtidigt känns det så absurt att hitta den känslan nu, när allting egentligen bara har skitit sig hela december/januari! Men mitt liv kanske behövde ruskas om lite, skakas upp-och-ner och känslomässigt vrängas ut-och-in totalt för att vara mer exakt.

Mycket stort tack ska nog sändas till alla mina vänner, det är till stor del Er förtjänst att jag kunnat ta mig upp! Jag har fått kärlek närhelst jag har behövt. Om det så har varit i form av att någon pillat mig i håret, tröstat och hållt om mig när jag har gråtit eller om vi bara har varit på samma ställe, för det goda sällskapets skull :)
Det har inte spelat någon roll om vi ses varje dag eller om vi bara träffas någon gång om året, det är värt så himla mycket att veta att ni finns där.
Jag är världens rikaste flicka som kan kalla er mina vänner! Tack! ♥ ♥

Dessa guldklimpar till vänner kombinerat med en underbar familj är allt jag egentligen behöver :)


Än en gång, tack!
/Cilla

Ally McBeal, Whiskey och underbara vänner. Alla goda ting är tre :)

Annqa räddade min söndag genom att erbjuda Ally McBeal/kväll hos henne. Det var riktigt mysigt och Tomas bjöd på whiskey och andra gästen (var det Pete han hette tro?) hade med sig mutor till värdparet i form av chips och choklad. Satt i soffan och mådde som en prinsessa i detta underbara sällskap med ett glas gyllene dryck i handen :)
Blev lite bråttom iväg bara när vi plötsligt upptäckte att det var sista bussen som skulle gå snart, menmen, hade ju till och med trevligt sällskap nästan hela vägen hem.
Nöjd och glad lade jag huvudet på kudden vid midnatt och fick sova heela natten för Kiya har äntligen slutat löpa, så hon är så tyst och snäll nu! :D

Idag är det bara såna där "måsten" som står på schemat, vill verkligen inte, men jag behöver ha en sån dag idag. Ska göra ett avbrott om en timme för att luncha med kära mor, alltid lika trevligt att träffa henne och stjäla en kram eller två :)

Känner mig otroligt kaffesugen, det har jag inte varit på länge. Vilken tur att det finns kaffe hemma ^_^


-Au revoir-
/Cilla

Orutinerad nattsuddare

Bra dag, lite trött, men det är ju ganska självförvållat, är inte van vid att vara uppe så länge om nätterna!
Träffade Annqa på stan, vi satt i solen, drack kaffe och pratade om allt och inget. helt underbart och vårkänslorna kröp fram. Jag har kommit fram till att jag är lyckligt lottad och har de bästa vännerna som går att finna! :)

Sen hann jag hemhem en sväng på middag också, flygande jakob minsann, det är ju så himmelskt gott! jag njöt av varenda liten tugga.
Men nu är jag så trött att jag knappt vet vad jag heter, längtar efter att lägga huvudet på kudden, svepa in mig i det mjuka täcket och sväva bort i drömmarnas värld.

kort blev det, men jag orkar inte skriva mer :P


-sweet dreams!-
/cilla

Tiden går fort när man har trevligt

Efter en lång fredag som plötsligt övergick i lördag går jag och lägger mig.

Bestämde mig för att kidnappa Ola från hans tentapluggande och bjöd över honom på filmkväll. Det blev inte mycket film, men vi bakade kladdkaka (som aldrig ville bli klar, tror man ska låta ugnen bli riktigt varm innan man ställer in den) som vi sedan i perioder åt och drack svartvinbärssaft till medan vi pratade om allt och pillade varann i håret. Han åkte nysss hem, tror att han hann med sista vagnen.
Jag har helt klart haft sämre fredagar ^^

men nu säger kroppen ifrån och tycker jag borde sova.
så det tänker jag göra

-nite nite!-
/Cilla

Carbonara evening

Har precis vinkat av kära far efter lite trevligt middagssällskap.
Tänkte jag skulle hinna ta en bild på den tjusigt serverade pasta carbonara som jag svängde ihop, men vi var lite hungriga, så det blev inte så :P Han har varit underbart snäll och fixat en svart planka som nu sitter i badrummet och på den min toapappershållare. Tidigare satt den...lite snett skulle man kunna säga. Min vägg är av något spännande materiat som liksom stöter bort eventuella skruvar som inte skruvats in tillräckligt långt.
Men nu sitter den där, stabilt och fint ^^

Nästa projekt är sänglampan som har trillat ner 2 ggr redan, har tröttnat på det så det bli en plankbit under den med!


Tränade med FruFummelfot idag också, inte för att vi varken tränade tillsammans eller pratade särskilt mycket, men det är alltid lika underbart att träffa henne, hon gör mig glad ^^
Fick en härligt svettig kram innan jag åkte från gymmet för att träffa far :)

Nu sitter jag och känner mig lite handfallen, vet inte riktigt vad jag ska fördriva kvällen med. Kanske virka? det var ett tag sen nu. Eller plugga teori? Eller helt enkelt göra mig en fruktsallad och ta en slapp kväll i soffan? ja, det har jag gjort mig förtjänt av idag :)

-Hej sålänge!-
/Cilla

Walking on sunshine

Har varit några riktigt bra dagar det senaste, har fått saker gjorda, lagat god mat, tränat, varit ute i solen och bara gottat mig :) Idag har jag varit duktig och storstädat, det var katthår överallt! Har mina misstankar om att Tigris fäller sin vinterpäls.
Nätterna är fortfarande lite högljudda, Kiya fortsätter löpa och ropar på hankatter. Men det får hon allt klara sig utan! Massa små kattungar är inte riktigt vad jag längtar efter just nu.

I eftermiddag ska jag masa mig till Fysiken för lite löpning. Längtar så enormt efter plusgrader och torr barmark så jag kan springa ute istället. Visst, löpband funkar, men hur kul är det, egentligen?
Nu är det dags för lite lunch, har kvar mumsig stekt strömming från gårdagens middagslagning, så otroligt gott! Någon dag snart ska jag nog försöka mig på raggmunkar, fick lite craving efter det igår :P

Nej, lunch och sedan en promenad i solen, ja, det låter bra :)


-ut och njut av solen!-
/Cilla

Och så blev det måndag igen

Jag tycker att tiden går så fruktansvärt fort!
Men det är väl så när man har trevligt :)

Min deltidsfru Fumelfot sov ju som bekant hos min de första nätterna här hemma och åkte hem till sig igen i onsdags. Skulle ha haft Flyttfågeln på middagsbesök då, men hon fick tyvärr lite ont om tid så vi förflyttade till en fika på fredagen istället, mycket trevligt och jag hoppas hon får en underbar Afrikavistelse :)
Så i Torsdags kom söta Annqa hit och vi svängde ihop en underbart god pastasallad med brie, oliver, skinka, spenat, ruccola och massa gott! Sen när vi var så mätta att vi knappt orkade röra oss så gjorde vi efterrätt :P Kan varmt rekommendera att ha i apelsinlikör nästa gång du gör chokladmousse! *yumyum*

Fick en sistaminuteninbjudan till fredagsfest hos en kille på Z. Hatt var obligatoriskt, hur ska man annars kunna bli glad i hatten ^^ Hade en oerhört trevlig kväll i goda vänners lag. Gick utmärkt ända tills jag skulle hem och var ensam igen... lite mycket känslor på en och samma gång, vilket resulterade i ett hysteriskt samtal till FruFummelfot som var underbar och kom och sov med mig ♥
Blev en lagom ansträngande bakisdag med fruktsalladsfrukost och melodikrysset :P
Sen spenderade vi ett antal timmar på matmässan "Passion för mat" där vi provsmakade oss igenom allsköns ostar, fiskar, marmelader, bröd, frukter och grytor m.m. Behövde inte laga någon egen lunch direkt ;)

Är lite trött idag... inte för att jag gjorde något särskilt ansträngande igår, men var dum nog att häva i mig 3 koppar kaffe medan jag tittade på OS-finalen i hockey, så när jag dödstrött slängde mig i säng vid midnatt kunde jag ju inte somna på ca 2 timmar.. ska inte göra om denna dumhet..på ett tag iaf :P


Snart kommer Ronja hit på lunch för att hälsa på och se hur kattfröknarna har det :)
ska försöka uppdatera här lite oftare i fortsättnignen, inte bara slänga in en panik-uppdatering en gång i veckan :P


-det är vår! snön smälter!-
/Cilla