I'm so lucky

Jobbdag igen och jag fick träffa flera, för mig, nya vårdtagare att gå till. Efter en natt med lätt sömnbrist (grannen spikade och borrade i betongväggen fram till drygt 22:30... kul... ) Var jag väldigt tacksam över att de var så snälla och trevliga. De är så fina människor, fulla av spännande berättelser och jag önskar att det fanns mer tid att vara hos vissa av dem.
Jag har ett fantastiskt jobb =)

Idag är det ett halvår sedan jag och min älskade Mr. blev ett par, jag begriper inte vart tiden tog vägen, men jag vet att det har varit underbart! 6 månader fyllda av kärlek och upplevelser, jag hoppas det blir många många fler framöver tillsammans med denna fantastiska människa.
Jag älskar dig! ♥


/Cilla

Ljuva livet

Igår tyckte Ojla och jag att det var dags för lite friluftsliv, så vi packade middag och begav oss till en eldstad vid en liten sjö i Änggårdsbergen. Det var liite längre dit än vi kom ihåg, tog 45 minuter att gå och då höll vi ändå ett hyfsat tempo! Men jeez vad god maten var efter den promenaden, det var riktigt bra för aptiten ^^
Vi satt länge vid elden, lät den bli glöd och folie-grillade bananer med choklad och jag fick äntligen mina grillade marshmallows! Lycka på en pinne ^^

Kom hem till mig igen en bit efter midnatt och satte oss i soffan för lite småprat innan han skulle börja sin tidningsrunda... däckade totalt i soffan, tur att han ställde klockan, annars hade vi nog kunnat sova alldeles för länge. Schasade iväg honom till jobbet och verkligen dunsade i säng, ett under att jag hann få av mig kläderna innan jag däckade, jag var en Cilla-Zombie.


Idag har jag sprungit milen i Skatås tillsammans med Fummelfot. Det var 27 grader i skuggan när jag åkte hemifrån, lite dumma i huvet är vi nog, men har man bestämt en dag så spelar vädret ingen större roll. Dock skippade vi tröjorna redag från början och sprang i kortbyxor och sport-bh, mer kläder hade inte funkat!
Vi lade våra grejor i RIKs stuga (Fummelfot fixade nyckel) som när vi kom dit var full av kläder i omklädningsrummet, tv-spel stod på i stora rummet, glas, tallrikar och matförpackningar överallt. När vi kom tillbaka var ett juniorlag från IFK där och ockuperade båda omklädningsrummen! Så vi stretchade och varvade ner medan pojkarna duschade och samlade ihop sig, sen hade vi åter stugan för oss själva igen =)
Galet nöjd med min insats i spåret idag, trotsade värmen och tog mig runt på 1:10. Nice!

/Cilla

Snart publicerad "på riktigt"

Det plingade till i inkorgen och jag fick en förfrågan från Bums (blogg- och raw-foodbekant) om det var okej att han använde ett av mina recept till sin folder. Made my day! Jag ska få min Randiga Nästanglass, som uppfanns förra sommaren, publicerad i en raw-food-folder! Papper blir mer "på riktigt" än på en hemsida ^^

Här finns en liten sneak-peak av foldern på hans blogg.
*stolt*


/Cilla

Mental krasch

Idag var en av de jobbigare dagarna på jobbet.
Började med att jag försov mig och vaknade när bussen gick, nästagår en kvart senare, så det var bara att flänga upp, få på kläder, slänga ner matlådan i väskan och springa till bussen.
Ingen bra start.

Sen fick jag ett blä-schema på jobbet med typ halva dagen hos en av de envisaste tanterna vi har. Envis och grinig, det tar på en, mentalt slutkörd när jag åkte hem och däckade hemma i soffan. Fick avstyra mitt besök hos Annqa och tog en luuugn hemmakväll. Ska bli skönt med en ledig dag för lite återställning imorgon. Börjar med mysfrukost tillsammans med Fummelfot =)


/Cilla

Börjar det uselt kan det bara bli bättre

Veckan började uruselt med crappy feeling all over! Hela arbetsdagen kändes bara blä och tankarna loopade, jag var trött, jag toklängtade efter Mr. och tiden kröp fram. Efter jobbet kom Fummelfot hit för en inbokad joggingrunda. Det skulle bara vara en kort slö-jogg, men blev en 7 km lång vända i betydligt högre tempo än slö-jogg. Gissa om vi var nöjda när vi upptäckte det!
Det finns få saker som är så bra för humöret som en runda i löparspåret. När vi kom hem var alla dumtankar borta och det lilla uns av dåligt humör som eventuellt fanns kvar blåstes bort efter drygt en timme med Mr. på skype. Han får mig att må så bra, lyckas till och med på långdistans, vilken karl! ^^ Galet att det snart har varit vi i ett halvår, tiden flyger fram! ♥

Idag har varit en kanondag helt enkelt. Jobbade halvdag och sen bar det av till Fummelfot som tog med mig till Bus's föräldrar för att plocka bär. De har en helt fantastisk trädgård och hinner inte plocka allt själva, så vi får ta det vi vill ha. Fantastiska människor! Det underbara var att trots att Fummelfot flera gånger berättat om de fantastiska mängder bär som finns där blev jag alldeles lyrisk när vi kom dit. Jag har aldrig sett en så bärfylld krusbärsbuske (som Fummelfot ändå plockat av 2 ggr redan) eller svarta vinbär som växer i stora klasar! Det blev drygt 5 kg bär (krusbär, svarta vinbär och röda vinbär) som följde med mig hem under tiden som jag gav ifrån mig små förtjusta fnittranden över min ljuvliga skörd.

En KLASE svarta vinbär! Hela busken var full och jag var överlycklig.

Lycka växer på buskar i Lindome =)

 

Kvällen blev ännu bättre när jag kom hem och hade bestämt mig för att det var pizzadag idag, värmde upp bakstenen och har  nu avnjutit en utsökt middag. Jag älskar mig själv för att jag gjorde två pizzor, så jag har en underbart god lunch att ta med till jobbet imorgon. I'm so damn good! ^^

 

/Cilla


en vecka mindre

Festen igår var riktigt trevlig och fylld av skratt, knas och trevligt folk. Jag skippade utgången efteråt dock och tog en promenad med Annqa istället. När jag väl kom hem var jag jättetrött, gick som en robot till sängen, däckade och sov riktigt gott =)

Tiden flyger iväg när man har saker att göra hela tiden, det är skönt att inte ha tid att fundera för mycket. Men saknar min älskade Mr. emellanåt, det är liksom något som saknas. Men nu är det bara två veckor kvar, det kommer gå fort. Hoppas jag. ♥


/Cilla

En landssorg hos grannarna...

...Men livet tar ingen hänsyn till det utan rullar på med saker som ska göras som om ingenting har hänt.

Hade Ojla här på brödbak och middag igår och när vi mätta och nöjda slog oss ner  vid datorn för att uppdatera oss om läget i världen slog hemskheterna mot oss från skärmen. Då var det ca 30 bekräftade döda, i morse var det uppe i 80 och nu senast 84... Vansinne, sjukt hemskt... Mer behöver jag inte skriva, det gör alla andra redan.

Sov i Mr.'s lägenhet inatt, närmare till jobbet därifrån och praktiskt med övernattningslägenhet nu när han inte är i stan ^^ Vaknade dock mitt i natten av störtregn som slog mot fönsterbläcket och lät så jag inte kunde sova. Efter en timme gav jag upp och gjorde en räd i badrumsskåpet, sedan var jag försedd med öronproppar och kunde sova gott några timmar.
Vi var alla galet trötta på jobbet idag! På lunchen satt vi och bröt ihop av skratt över småsaker och ingenting, alla rev ner saker från diskstället, det gick sönder en tallrik och det var kaffe över hela bänken, men vi bara skrattade och jag fick kramp i kinderna, det är härligt att skratta riktigt ordentligt ^^ Cyklade idag och lyckades slippa regn i morse och det klarnade upp ordentligt till hemfärden, tokvarmt och tryckande, inte alls trevligt cykelväder när man som jag är galet värmekänslig. Men cykla är kul ändå, så glad att jag äntligen har en cykel! =)

Ikväll blir det fest, ska blir kul att komma iväg och träffa lite folk, koppla av och glömma jobbet en stund. You need those moments too... om jag nu vågar mig ut i åskovädret som plötsligt drog in. Tätt mellan både blixtar och knallar. Men det kan vara värt besväret, blite en mysig innekväll =)


/Cilla


Ledig tid

Det var en utmärkt dag att vara ledig på idag! Solsken, varmt, blåbärsfrukost på balkongen =)

På eftermiddagen kom famlijen och moster på besök, moster tittade lit eskeptiskt på min knallgröna vägg ochsade att den var "uttrycksfull". Har en känsla av att det var en omskrivning av "inte alls i min smak" ^^ Vi drack kaffe och mumsade ballerina, ibland är det så fruktansvärt gott, idag var en sån dag.

När det svalnat lit eute bagav jag mig ut på en löprunda,övade lite ny andningsteknik som Fummelfot föreslog när vi var ute sist. Andas in två steg och andas ut två steg, inte det lättaste när man inte är van vid det, krävdes en hel del koncentration, men det gav resultat och jag ska helt klart fortsätta öva på det. Kände mig inte allt lika anfådd som vanligt och orkade ta mig fram snabbare än vanligt. Värt att ge några försök till, helt klart!

Nu måste jag lägga mig, jobbdag imorgon och upp tidigt.
Nitenite!

/Cilla

På egna ben

Första dagen i hemtjänsten igår. Jag gick brevid och fick lära mig, mycket nytt blev det och trots att det var en galet lugn dag var jeg helt, totalt körd i huvet när jag kom hem! Fick inte ett jota gjort på någon timme, bara försökte hitta lite energi i soffan (typiskt dåligt ställe att leta energi, bara så ni vet!).
Efter någon timme kom Fummelfot hit och vi gjorde oss redo för äventyr, blåbärsplockaräventyr! När vi gått en stund slog vi oss ner i blåbärsriset. 14 myggbett senare traskade vi hemmåt igen med varsin låda blåbär. Happyhappy! =)
Väl innanför dörren kraschade jag i soffan, tog mig igenom ett avsnitt av Criminal Minds och sen gick jag och totaldäckade i sängen.

Idag var det dags att kastas ut till vargarna, jag skulle gå själv, eget schema, jag var toknervös! Helt onödigt förstås, alla jag skulle till var jättetrevliga och det kändes riktigt bra. Jag tycker verkligen om att hjälpa människor, detta passar mig SÅ mycket bättre än föräljning! På väg hem satt jag och log, världen är full av fina människor, synd bara att de äldre liksom glöms bort. Glad att jag fick det här jobbet, även om jag blir dödstrött när jag kommer hem. Fast jag blev lite piggare av en skål blåbär och mjölk, lyxigt! Värt varenda myggbett ^^

Vardagslyx idag.
Ledig imorgon.
GÖTT!


/Cilla

Ny på jobbet, igen

Imorgon börjar jag nytt jobb på hemtjänsten i gbg centrum, nervositeten växer och jag har en känsla av att detta är ingenting jämfört med hur jag kommer känna första dagen jag ska gå själv, imorgon ska jag "bara" gå brevid och lära mig hur allt går till. Rensade skallen på onödig info med ett 20 min fyspass på vardagsrumsgolvet. Trött i både kropp och knopp ska jag krypa i säng och ladda för uppstigning kl. 06:00 och sedan en spännande måndag!
Det KAN omöjligt vara värre än telefonförsäljare! :P

Jag önskar mig själv lycka till!

/Cilla

Regnintervaller

Idag hade jag träningsdate med fina Fummelfot.
Hon kom hit strax efter 10 och efter lite velande, diskande, påbörjat ombyte som avbröts av annat jag kom på att jag skulle göra så fick jag äntligen på mig träningskläderna och vi trotsade regnet för ett intervallpass. Det blev två stycken 4-5*30 sek intervaller och sedan lugn jogg resten av biten. Kändes bra och jag höll stabil fart under intervallerna. man glömmer bort att det faktiskt är skönt att träna i regn, i alla fall såhär års. Men det svalkar gott och med bra sällskap blir det ju bara ännu trevligare! =)

Blöta och nöjda kom vi hem, duschade, lagade kick-ass lunch. Stekt kött, majskolv och en vackert färggrann sallad. Till efterrätt var det vattenmelon. Inte blev det sämre av att vi satt i en gosig soffa och tittade på Harry Potter heller. När maten var slut tog Fummelfot fram sitt nyinköpta nagellack och vi målade  våra naglar till gyllene solnedgångar. Så fint!! EN bra dag so far, verkligen!

Skiner som sooolen!

 

/Cilla


semestervecka, på riktigt!

Bloggen har inte fått en enda uppdatering på över en vecka, det är ett gott teckan. Jag har haft en fantastisk semestervecka tillsammans med Mr. och jag har inte alls haft lust att blogga.

Det började kalasbra, samma dag som Mr. kom till stan fick jag ett samtal från hemtjänsten i gbg (Fina Fummelfot jobbar där och hade gett dem mitt namn och nummer ifall de behövde mer folk) och de ville att jag skulle komma på intervju. Så dagen efter trotsade jag ösregnet och gick dit. Efter en halvtimmes intervju blev jag i princip anställd direkt! Tackade och var relativt samlad ända tills jag kom ut genom porten och började skutta upp och ner av lycka med ett fånflin över hela ansiktet ^^ Så nu på måndag är min första dag och jag är jättenervös, men det ska bli spännande =)

Efter intervjun pustade jag ut, njöt av att vara riktigt riktigt ledig en vecka utan att behöva bry mig om att söka jobb och dessutom ha min älskade i stan hela veckan! Vi har badat i havet, ätit glass i solen, shoppat, lagat god mat, sprungit i Skatås, sett på film, varit på grillkvällar och helt enkelt njutit av livet. Idag åkte han iväg igen för att jobba sina sista tre veckor. Jag är så glad att jag kommer ha ett jobba att tänka på så att veckorna slipper kännas fullt så långa och längsamma som de har gjort tidigare i sommar. Det kommer gå fort. Jag kommer klara jobbet galant och jag kommer vara så lycklig när distansförhållandesommaren är över!

Nu ksa jag nog ta med mig min lunch och mina fysiologiböcker ut i solen för att njuta lite innan nästa vecka och det utlovade regnet slår till ^^


-kärlek-
/Cilla

Dan före dan

Imorgon är det torsdag.
En alldeles fantastisk torsdag till och med.
Imorgon kommer min älskade Mr. hit! ♥



fina, fina vänner!

Att veta att vännerna finns där, att få komplimanger, omtanke och kärlek när livet känns motigt, det är helt fantastiskt och sätter färg på vilken grådeppig dag som helst! Jag är så lyckligt lottad som har så underbara vänner.
tusen och åter tusen kramar till er alla fina! ♥
/Cilla

Veckostartskottet har gått

No more telefonförsäljning för mig, ångestfyllt beslut och jag hatar mig själv en smula för att jag "gav upp". Men som kloka människor omkring mig försökt få mig att inse så är inte alla gjorda för ett sånt jobb, det krävs helt enkelt en annan personlighet än min. Försöker släppa det och inte se det som ett misslyckande... kommer kräva lite ansträngning  och tid.

Idag har jag varit och tvättat hos Fummelfot och bekantat mig med hennes fantastiska lilla
Kenny. Jag upptäckte nämligen att det inte fanns tvättid förrän i nästa vecka och det närmar sig kris i garderoben, särskilt underklädeslådan är snart pinsamt tom. Så Kenny räddade mig medan Fummelfot och jag tog det lugnt i soffan. Börjar se fördelarna, helt klart! Eftersom min Mr. inte kom med tvättfunktion så är jag galet sugen på en liten Kenny för att komplettera det, står nu på min "saker-jag-ska-köpa-när-jag-har-pengar-lista" ^^


Nu ska jag nog masa mig i säng så jag inte sover bort hela dagen imorgon.


-nitenite-
/Cilla

nattsudd

Somnade gott och sov som en pinsessa... i en timme ungefär, sen vaknade jag av mardrömmar, panik och tårar på kudden. Hur kan det kännas så himla verkligt?! Kunde inte somna om, så nu sitter jag och slösurfar för att komma ner i varv, få tankarna på annat och koppla av lite.

Annars har dagen varit okej, trots den vansinniga värmen. Suttit och fläktat mig med papper, kartongbitar, bordstabletter och grytunderlägg. Helt enkelt det som funnits till hands just då. Avslutade dagen med en skypedate med Mr. och det var underbart att se honom igen. Ännu bättre blir det på torsdag, för då kommer han till götet! ♥

Nu: sovförsök nummer två

/Cilla

Recept för lagom avancerad fredagskväll

Ingredienser:
*En god väninna
*Valfri smarrig mat
*Ett glas rödvin (minst!)
*Samtal om livet
*En feelgood-film

Fummelfot var här igår, vi tog en promenad till mölndals centrum för att köpa lite goda grönsaker till kvällens middag. Hon är en räddande ängel såna dagar, när allting går dåligt, när kärleken är för långt bort och när tankarna inte fungerar riktigt som de borde. Att då få en varm kram och kloka ord från Fummelfot är verkligen guld värt! ♥
På kvällen var det god middag, ett glas rött och film som gällde. Det blev en smarrig sallad och sedan raw äppelpaj till efterrätt. Hade nästan glömt hur god den är! Yummie!

Idag ska jag samla kraft och masa mig hemhem till onsala, koppla av, få lite miljöombyte och familjekärlek :)


/Cilla

tankar, funderingar, svåra beslut

Att behöva välja mellan att eventuellt få lite pengar och att faktiskt behålla min förstånd är itne kul. Jag behöver båda två. Tar en funderarhelg och ser vad jag kommer fram till.
Mycket att filura på.