Trötter

Blev väckt av rastlösa och vilsna katter vid 4:30 i morse, klarvaken på direkten. Inte mycket att göra, så jag gick upp och åt frukost, duschade och började plocka upp grejor. Det Börjar kännas riktigt hemtrevligt här nu, fortfarande massor av lådor och påsar överallt, men det börjar likna ett hem :)

När jag skulle hem från skolan idag var jag helt slut i huvet och gick på rutin. Resultatet blev att jag gick på spårvagnen mot Wieselgrensplatsen. Jag hann precis sätta mig ner innan jag insåg att jag itne alls bor där längre, panikrusade ut och stod på hållplatsen med andan i halsen, plötsligt klarvaken. Det är svårt att bryta invanda mönster! Men kom till slut på rätt buss och traskade hemåt. Det känns bra, liksom rätt på något vis, att bo här. Jag har en fantastisk tid framför mig!

Funderar på att baka något, mest för att få en annan lukt i lägenheten än nymålade väggar.
Kladdkaka är ju gott ^^

/Cilla

Flyttstatus

Det har varit en galen helg!

I fredags var det flyttpackande för hela slanten. Mr. kom och hjälpte till och vi packade, packade, skrattade, bröt ihop, packade, packade och efter ytterligare några psykiska kollapser och skrattattacker över måsaker gav vi upp run 3:30 för att få oss 4 timmars sömn innan vi gav oss på det igen.

Kl. 10 kom första flytthjälparna och när flyttlasset, efter en ordentlig försening, äntligen anlände genomförde vi en galet effektiv flytt. Jag lagade mat och pekade vart kartonger skulle stå, medan Mr., Tiger, Björnen, Fummelfot, Annqa, Lillebror och Pappa såg till att allt kom in i lägenheten. Sen skålades det i cava och vi intog en välförtjänt lunch. Andra lasset var mest elektronit, gick ganska fort och sen var det äntligen klart!
Hade inte gått utan all fantastisk hjäl, tusen gånger tack!

När alla andra hade gått var det kvar en trött Mr. och en minst lika trött Cilla. Vi lyckades samla oss tillräckligt för att sätta fast benen på sängen, bädda och leta fram tandborstarna innan trotsade vädret och traskade bort till Fummelfot. Där blev vi bjudna på en helt ljuvlig middag med naanbröd och en indisk stuvning (minns inte vad den hette!). Blev ompysslade, fick te och choklad, en plats i soffan och en stund avkoppling mitt i allt flyttkaos. Guld värt!

Idag hann vi packa upp en hel del köksgrejor innan familjen dök upp, känns bra att ha fått in lite grejer i skåpen :) Så idag har det städats, städats, städats och åter städats... flyttstädning är inte helt underbart! Men vi gav upp runt 18:30 med lite målande av väggar (där hyllor suttit eller katter klöst) och skurande av golv kvar. Sen har vi hämtat katterna, de har nosat sig runt i lägenheten och har många gånger mer energi än jag... Jag är helt slut, både fysiskt och psykiskt.

MEN:
Jag är på plats i Mölndal.
Jag har internet.
Katterna har kommit hem.

Nu ska jag bara däcka.


Tack än en gång!! ♥
/Cilla

Två nätter till...

...sedan sover jag inte här på Rambergsvägen mer.
G A L E T !


Ska bli jättekul att komma härifrån, börja något nytt, något alldeles eget! Det är fortfarande mycket packande kvar att göra, men idag har vi kommit en bra bit och det syns verkligen att jag är på väg att lämna stället nu. Igår var jag och pappa i nya lägenheten och målade lite, det blir en fantastisk, grön fondvägg i vardagsrummet, kommer bli så fiiint!

Blev överlycklig när jag öppnade färgburken och den var fylld av vackert grön färg ^^



Nu håller jag bara tummarna för uppehåll på lördag när det är dags att flytta!


/Cilla

Mitt första Halvmarathon!

I FUCKING DID IT!

Springa göteborgsvarvet, vilken galenskap att utsätta sig för något sånt frivilligt och dessutom betala för det!
Eller?
Värt varenda krona och varenda svettdroppe!

Det var en upplevelse som komemr sitta i länge, alla löpare, all fantastisk publik och funktionärer i varje hörn. Jag var skitnerväs innan start, det pirrade i hela kroppen av spänd förväntan och energi som ville ut. Tack och lov träffade jag en klasskompis i startfållan som jag kunde prata med för att få tankarna på annat en stund. Sen, klockan 15:39, gick startskottet för grupp 16 och jag var äntligen på väg.
I majorna stod ett gäng småflickor och hejade på oss med orden "Börja inte spurta än! För då blir ni trötta sen!" så jag gjorde som de sa och tog det lugnt. Tyckte jag iaf, så jag var nog i bättre kondition än jag trodde för jag gjorde milen en minut snabbare än jag tog midnattsloppet på förra året :) Efter 13 km slog det mig: "längre än såhär har jag aldrig någonsin sprungit!" och ett fånleende spred sig. Jag sprang hela vägen över båda broarna, jag gick en stund medan jag drack vid varje vätskekontroll, jag kämpade på. Efter 15 km stod mamma och pappa och hejade på, det gav en välbehövlig kraftpåfyllning och jag tog mig hela långa vägen upp för avenyn.
Sen blev det segt...
Sista två kilometrarna kändes som de aldrig skulle ta slut, de bara fortsatte och fortsatte, men så plötsligt var den inom synhåll, mållinjen! Med ben som kändes som bly tog jag mig i mål, nöjd, lycklig och fruktansvärt trött!

It's mine! My own, my precious ^^



Jag fick min efterlängtade medalj, fnittrade och hade ett larvigt leende av stolthet. Fick en vacker ros av mamma och pappa och traskade iväg för att hämta min väska och få på mig lite varma kläder. Sen dog jag. Mina ben hatade mig, min kropp hatade mig och jag ville bara lägga mig på marken och inte röra mig på en vecka, minst! Men efter en kort paus blev jag övertalad att röra på mig igen och vi tog oss till bilen, jag fick en bigmac med mig ("Du kommer bli jättehungrig, välj något, du måste ha mat") och sedan fick jag skjuts hem till Mr. där jag tog den mest efterlängtade duschan på länge, fick kyssar och välbehövligt vatten och kollapsade sedan i sängen medans älskade Mr.  masserade mina ben. Lyx!

Jag är fortfarande löjligt stolt och aningen stel, tittar på medaljen emellanåt och får ett fånleende på läpparna och känner mig galet nöjd. Det var värt det. Jag gjorde det.
Med målet att avsluta på under 3 timmar kom jag i mål med tiden 2:35:35.
Jag älskar min kropp för det.
Den hatar mig av samma anledning.


Nästa år blir det en bättre tid ;)

/Cilla

morgontankar

Ska varvetladda med några timmars tidigt jobb. Inte optimalt och jag känner mig vidrigt trött, men det ska nog gå vägen. Många tankar flyger fram och tillbaka ihuvet. Jag har drömt att jag sprang varvet, minns dock inte hur resultatet blev.

Nu jävlar!



Så mycket i huvudet, längtan, nervositet, nyfikenhet och en skräckblandad förtjusning över att det snart är dags att springa... Men framförallt undrar jag om någon kommer kunna hitta mig i målområdet. Känner mig galet ensam i detta, trots att jag vet att det är närmare 60 000 löpare som ska ta sig runt och att jag faktiskt känner flera stycken som ska springa.
Men just idag känner jag mig som den ensammaste löparen någonsin.

Ensam är stark?
/Cilla

Dan före dan

Gårdagskvällen var toppen! Fick ett sms från Mr. om att köpa med mig sill och när jag kom till honom visade det sig att han köpt färskpotatis! Så gott, med gräddfil och gräslög och knäckebröd med ost, precis som det ska vara. Han är inte så dum han ♥
Filmen var... Bra. Varken mer eller mindre egentligen. Klart sevärd, men inte samma wow-faktor som de första filmerna. Fast det kunde man ju inte vänta sig heller. Det blev en galet sen kväll och en sen morgon idag. Mys :)

När vi kommit upp, fått lite frukost och kvicknat till begav jag mig till Frölundaborg för att hämta min nummelapp till Göteborsvarvet. Massa människor, massa utställare och fina, fina löparkläder och skor som förföriskt ropade på mig. Det krävdes en hel del självbehörskning för att inte spendera mina sista pengar på en tjusig tröja, ett par färgglada skor eller något annat spännande. Men nummerlapp och vattenflaska fick jag med mig ändå. inte illa det. Imorgon gäller det. Sjukt. Ska försöka att itne bli allt för besviken om det skiter sig.
Men självklart ska det inte skita sig ^^


Laddad till tusen av skräckblandad förtjusning!!
Min första halvmara, håll tummarna :D

/Cilla

Lycklig

Idag känner jag mig, trots högar av "måsten", fruktansvärt lycklig. Jag har ingen aning om varför, kanske för att solen äntligen kikar fram igen? För att jag börjar känna mig tillräckligt kry för en halvmara? för att jag på måndag får nyckel till nya lägenheten? Ärligt talat bryr jag mig inte om anledningen, jag låter leendet sprida sig på läpparna och lyckokänslan fylla mig inombords. Tacksam över att jag känner så. Det känns lite som en nyförälskelse, förälskad i själva livet kanske? :)
Och appropå förälskelse så har jag en underbar kväll med älskade Mr. att se fram emot. Vi har planerat middag tillsammans och sedan bio, det blir Pirates 4 och jag ska mumsa biopopcorn. Popcorn är alltid godare på bio!

Men först ska jag plugga lite till. Och le :)

Glädjebild från när jag och Mr. satt på ramberget efter min premiärtur med honom på hans MC.
Lycka!

/Cilla

Månskenspromenad

Igår var jag ganska seg, förkylningsseg. Men lät alla måsten vila för en kväll, tog mig till Chalmers och gick på sektionsmöte och pub. Det var skönt att komma från mitt lägenhetskaos ett tag, men efte ett tag blev jag allt för seg och Mr. och jag traskade hem till honom. Vackraste fullmånen jag sett på länge uppenbarade sig mellan träden medans vi gick, den såg gigantisk ut och var sådär vackert gul-lysande! Självklart kune inte Mr. missa ett sådant fototillfälle, så vi var bara in och vände i lägenheten, sen var det fotoäventyr i natten.
Det blåste som fasen och var ganska kallt, men en extra tröja så klarade jag mig hyfsat iaf... även om det för min del hade kunnat vara en lite kortare promenad :P

Idag känner jag mig bara trött. I hela mig, det är liksom slut i energireseverna. Pluggandet har gått på halvfart, om ens det, onsdagsträffen med mamma var ochså på halvfart och så kommer kvällen att fortskrida!
Fick en fin bok av mammsen att skriva i.
På framsidan står de kloka orden "Det är alltid för tidigt att ge upp"
Love it!

/Cilla

Varvet-nerver

Nysningarna fortsätter.
Kanske går de över inatt, jag hoppas på det.

Idag började de måla de blå linjerna för banan till Göteborgsvarvet. Galet, det är bara några dagar kvar! Jag är både jättepepp och sjuktligt nervös/orolig. Hur ska det gå? kommer jag orka? kommer jag var frisk till dess? kommer jag få skoskav?
Om När jag går i mål och får min medalj kommer jag vara en galet stolt och minst lika trött tös som kommer hänga medaljen synligt och titta på den varje dag, växa lite innombords, sträcka på mig och tänka "Jag klarade det! Jag kan! Jag är kick-ass!" Sedan, efter varvet är det dags att öva upp hastigheten lite, för igår anmälde Mr. och jag oss till Midnattsloppet. Yaay! Fina tröjor till oss och ett underbart lopp att se fram emot :)

Läggdags nu, hoppas jag slutar nysa snart så jag kan somna :P


/Cilla

Gimme a break!

har nyst nästan konstant i en timme nu, börjar kännas lite drygt. Vet inte om det är förkylningsnysningar eller om jag i år plötsligt drabbats av pollenallergi.
Jag vill inte nysa mer!!


/Cilla


getting better

Inte ont i halsen längre! Halleluja!
Te, lite mat och lite föräldrakärlek har nog gjort sitt till. Mamma följde också med hit och hon tvingade mig att äta lite (med en sträng blick och kärlek i rösten, så som bara en mor kan göra). Är av med mina fluttlådor som får stå på förvaring i Onsala tills vidare och kan nu börja fylla nya med mera prylar.
Det kan ju bli bra detta trots allt :)
Och det finns hopp om att springa Varvet trots detta bakslag :)
/Cilla

Omväxling förnöjer?

Idag är det inte den där hemskt stickande och svidande känslan i halsen längre, men den känns fortfarande tjock och eländig. Faktum är hatt hela huvudet känns tjockt och eländigt! Jag har fått i mig lite nyponsoppa och hoppas på att det ska kunna ge lite krafter tillbaks. Jag känner mig pigg mentalt, men kroppen är totalt tömd på ork. Hatar när man känner sig friskare än man är.

Pappsen kommer hit en sväng idag iaf och hämtar några färdigpakcade flyttlådor, hjälper till med lite handlande och jag får bli lite ompysslad. Han är allt toppen min pappa! ♥


/Cilla

Sjukdom är ett djävulens påhitt!

Vet inte om det var löpningen igår eller att jag hade för lite kläder när jag promenerade från Emilsborg till skolan i blåsten i morse, men vid lunch kröp den sig på... Den där känslan i halsen som inte kan betyda något annat än att jag blir sjuk. Det är ofelbart. Så nu sitter jag och har missat genrepet med Twisted, kommer missa uppvisningen imorgon och tycker förbaskat synd om mig själv. Halsen känns tjock och det gör ont när jag sväljer.
Finns ingen mat hemma, har ett diskberg som hånflinar åt mig och jag lever i ett flyttkaos.

Vill bara krypa ner under täcket och bli ompysslad tills jag är frisk, men det fungerar inte så när man bor själv. Såna här dagar önskar jag lite att jag bodde kvar hemma. Eller att jag hade någon här som kunde pyssla om mig, men inte denna gången.
En bra kvinna reder sig själv och får samla kraft att handla imorgon!

Ikväll är det te, nyponsoppa och filt i soffan som gäller.


/Stackars lilla Cilla

Flyttångest?

Ibland känns det som om livet rullar på lite för fort för att det ska vara trevligt. Idag är en sån dag. Det finns miljoner saker jag ska göra, det är flytt, skola, dans, löpning, fixa jobb... men helst av allt vill jag bara lägga mig ner och försvinna ett tag. Jag begriper inte vad som hände med den här dagen, den började ju så bra! Sen kom en dipp och efter den kom en krasch. Inte ens det faktum att solen skiner lite emellanåt får rätsida på det.
Nåväl, jag har i alla fall fått packat lite idag, fem lådor fyllda. Känns som ett hopplöst uppdrag att få ordning på alla prylar, synd att jag är så nostalgisk, annars hade nog en tredjedel fått åka till tippen! Jag hittar saker jag glömt att jag hade, saker jag inte använt på evigheter och saker från ett annat liv. Jag har för mycket saker.

klockan är bara drygt 17 och jag vill gå och lägga mig. För att få ett slut på dagen.
Behöver en kram eller hundra.


/Cilla

En solskenshistoria

ännu en helg där knappast något finns att klaga på. Ljuvligt!

höll utflyttningsfest här i fredags med härliga vänner, chips, nötter, prat, babbel och märkliga tung-övningar. De sista gästerna begav sig runt 2-tiden och Mr. och jag dunsade i säng helt utslagna. Dagen efter begav vi oss till Botaniska för att se på alla vackra blommor. Det är så himla fint där nu och det var en sommardag utan dess like! Jag njöt av varje stund där och Mr. tog jättefina blombilder och några Cillabilder

Lycklig i solen, bilden är tagen av älsklingen :)

 


På kvällen krånglade vi oss hem till Lady på ÄtaTårtaDrickaBålochVaraGladFest, en oerhört lyckad tillställning på filtar i grönskan. Och Lady har förövrigt en helt galet söt katt, jag är lite smygförälskad i den lurvia, plattnosade snöbollen. Har aldrig haft så mycket för de plattnosade katterna, men ojoj vad jag har fått ta tillbaka det nu. Cuteness! Vi skulle gå därifrån tidigt tyckte Mr. innan vi åkte dit, men slutade som de sista gästerna till slut ändå. Inte mig emot, jag hade riktigt trevligt :)

 

Söndagen spenderades till större delen på motorcykel. Vi begav oss till Fjärås för att träffa en biodlare och köpa honung. Han kunde så sjukt mycket om sina bin, men det är kanske inte så konstigt efter..var det 30 år? länge var det i alla fall! VI fick bullar och te innan vi åkte därifrån. Sen åkte vi hem till mina föräldrar och lät bullarna i magen få sällskap av något lite fruktigare; rabarberpaj. Åh-så-gott! Det är något särskilt med pappas rabarberpaj, den är liksom...sommar! ♥ En dag fylld av sötsaker alltså, inte optimalt kanske och jag drack alldeles för lite med tanke på vädret (Det är inte direkt svalt med mc-kläder!), så huvudvärken kom krypande framåt kvällen. Men jisses vad middagen var god! Efterlängtad och välbehövlig med.

 

Nu laddar jag för årets första lopp, det är Vår Ruset som gäller ikväll, kommer bli härligt och vädret känns så välkomnande det bara är möjligt. Sol, löpning, härliga flickor och picknick i det gröna. Jag tror det blir en bra kväll :D

 

-Tjippåhej!-

/Cilla


Rise and shine

Blev klar med min artikelanalys igår, kändes riktigt nice och det ger mig tid att nu på morgonen gå på disputation. Det är tydligen en del av kursen att gå på en disputation och skriva en reflektion/rapport om det. Lika bra att få det gjort! Fyller muggen med kaffe och beger mig mot Östra Sjukhuset för att möta upp de andra som också valde den disputationen.
Ska bli intressant att se hur det går till. Har dock ingen aning om hur mycket tid det kommer ta, men det märker jag nog så småning om ^^
/Cilla

Det är inte alltid kul att vara smart...

...men inte alltid så smart att ha kul heller.

Två timmars sömn till och jag mår nu prima igen. Eller ja, så prima man nu kan må av att sitta och läsa och analysera en vetenskaplig artikel. Men med kaffe i koppen och vakande kattögon som ser till att jag gör det jag ska så går det vägen trots brist på motivation :P

Jag ska klara denna kursen. Jag ska klara omtentan i juni också. jag måste!
Har kommit fram till att det itne blir något riksting för mig i år... som jag har längtat och väntat och längtat och längtat! I ett år! Och nu sätter ekonomi och tidsbrist käppar i hjulet för mig. Synd och skam är det att missa ett sånt fantastiskt ting, ett sånt LÅNGT fantastiskt ting! Men jag får väl helt enkelt göra det bästa av det ändå. Kommer ha så fullt upp att jag knappt hinner tänka på att jag missar något annat :P

/Cilla


Morgonpromenad

Jag gick och lade mig galet tidigt igår (eller ja, typ kl. 22, men det är tidigt för mig ) Och vaknade då ganska tidigt, så klockan 06:05 gav jag mig ut på de kyligaste morgonpromenaden på länge! tre minu visade termometern och det var frost i gräset och på alla bilarna. Men solen sken, det var underbart att komma ut och få lite ljus och frisk luft :)

Nu har jag fått i mig frukost, men ska ta en ipren och lägga mig någon timme igen, har fått jobbigt ont i bröstkorgen och huvet...begriper itne varför, riktigt obehagligt :(



Glad Cilla på morgonpromenad i kylan


upp som en sol...

För att kompensera för den fantastiska helgen har jag en eländesdag idag. Vädret beter sig märkligt, matlagningen går åt pipsvängen och jag har helt sjuka pms-cravings efter choklad... kombinerat med en känsloberg-och-dalbana utan dess like med en känsla av eländig ensamhet. 
Det är inte riktigt den typen av dagar man längtar ihjäl sig efter.

Överväger att kila ner till affären, köpa en gigantisk chokladkaka och helt enkelt ge efter, få sockerbaksmälla och sedan ligga och tycka synd om mig själv. Eller nej, det låter ju inge kul. En promenad kanske gör det bättre.


/Cilla

Energipåfyllning

Den här helgen har verkligen varit helt underbar och jag har laddat batterierna inför veckan som kommer.

Fredagen bjöd på chalmersspex med Mr. på stadsteatern och promenad hem i den ljumma försommarkvällen. Lördag stod det ju som bekant valborg i kalendern, eller "fylleborg" som pappa kallar det :P Efter att ha varit hemma en liten stund och gett katterna mat och kärlek åkte jag tillbaka till emilsborg för grill och picknick i det gröna, barfota i gräset, en riktig sommardag var det! Sen packade vi väskan med mumsig ost, kex och en flaska rosé och tänkte att vi skulle var ute i god tid (en timma innan) för att få bra sittplatser till cortègen... yeah right, det var ganska fullt redan skulle man ju kunna säga. Det såg ut som många suttit där sen lunch och gottat sig i solen. Men en bit mur var ledig och vi fick riktigt bra platser trots allt :)
pappsen kom förbi en sväng också och tjuvade åt sig lite kex med ost, gottegris som han är ^^

På kvällen sen var det aningen antiklimax när jag upptäckte att jag glömt mitt leg hemma och utan det kommer man inte in på valborgskalaset... Så det var inte mycket att göra annat än att sätta sig på bussen, full av överförfriskade människor, åka hem och hämta det... men efter någon timme inne på kalaset blev det bättre och jag fick till och med träffat söta MLi som hade hittat dit! Long time no see.

Bakissöndag igår med frukost runt 14:30...lagom avancerat. Sen blev vi lite spontant inbjudna på fika i Alingsås och jag fick premiär-åka med Mr. på hans mc. Det var riktigt nice, om än lite kyligt om tårna efter ett tag eftersom jag inte har några riktigt varma skor... Men så värt! :D

Nu är det dock tillbaka till verkligheten som gäller. Plugga hos Annqa idag, ska bli nice :)


Mors!
/Cilla