upp och ner, hit och dit

Det blev en härlig milrunda igår trots allt, jag fixade inte att sitta still längre och gav mig ut. Lite varmt i början, men det svalnade efter hand och blev till slut riktigt behagligt :)

Säljarutbildning idag.
gick bra tror jag, mycket info, men jag tror att en del fastnade i alla fall :P Jag börjar sälja imorgon och är nervös som attan. Vet itne hur det ska gå, jag hoppas jag klarar det, att jag kan hålla mig positiv trots motgångar för annars är jag körd.
Värdelös kväll (bortsett från en kort chatt med Mr. ). Kom hem, störtlipade, kände mig ensammare än någonsin och att jag troligtvis skrämde katterna så de gick iväg gjorde ju inte saken bättre direkt. Jag förstår inte! Jag vill inte vara sånhär! Det tar på krafterna att vara jätteglad ibland för att senare krascha totalt. Hoppas det blir bättre efter sommaren iaf. Då blir det åtminstone en sak mindre att nojja över.

Nu ska jag sova och få ordning på humöret, positiva tankar och förhoppningsvis positiva drömmar så ska jag nog få sålt något imorgon med rätt inställning :)

-Gonatt!-
/Cilla

Run away

Har en seg dag och har haft en molande känsla i hela mig sen jag vaknade.
Tror det kallas saknad.
Jag behöver en kram.

Åkte till slottis en sväng och njöt av solskenet, men hann bara ligga och ta det lugnt en liten stund innan jag upptäckte att jag lagt mig nästan mitt i den väg som alla förväntansfulla och glada människor tog till WTAI. Oh well, bara ignorera, jag skulle ju ha en dag i solen! Blev inte mer än två timmar dock, tröttnade på alla människor och åkte hem för att knö in mig på min balkong istället. Ställde mig framför badrumsspegeln och inspekterade brännan, jeez, det är inte vackert, den bikinitoppen blir det inte fler gånger i solen iaf! Det går en vågig linje över bröstet som skiljer det rosaliknande huden från den ljusa... not very charming, no...

Vill ut och springa, springa bort alla tankar och elände (Det är inte alltid så kul att vara kvinna, stå ut med hormoner som fuckar upp humöret och tankarna med jämna mellanrum.) Men värmen säger nej, så det får bli senare ikväll.


/Cilla

The things you do for love

Midsommar kom och gick, det var en helt fantastisk helg! Bussresan till Västerås var inte riktigt lika fantastisk. Vi blev sena redan från gbg p.g.a. en försenad buss från Malmö. En härlig kedjereaktion inleddes och var 45 minuter sen till Örebro där jag (stel i ryggen av swebus kassa säten!) skulel byta till nästa buss för att komma fram. Det var en extrainsatt buss som väntade på oss där, en buss som skakkade och hoppade så jag nästan trodde hjärnskakningen var oundviklig. Till slut kom jag fram, mötte Mr. på stationen och blev varm i hjärtat, längtan hade nog varit värre än jag ville erkänna för mig själv.

Midsommarfirandet var lugnt och sansat med Mr. och hans föräldrar. Jag gjorde helt rätt i att inte oroa mig för att träffa dem, de är verkligen jättefina människor och jag kände mig välkommen så fort jag kom innanför dörren :) Vi har grillat, ätit gott, druckit gott och hunnit med att både vara kulturella och att ligga på soffan och läsa. Jag och Mr. avslutade helgen med en mc-tur på hans pappas hoj, den är ordentligt drag i, kittlade härligt i magen när Mr. drog på ^^ Inte lika kul att sätta sig på tåget hem igen efter middan... tack och lov var jag jättetrött och lyckades slumra större delen av resan. Har redan börjat längta till nästa gång vi ses ♥

Kom hem till två gosiga kattfröknar. Jag plockade upp Kiya och gosade lite och vips var jag nästan lika lurvig som hon! Dags att ta fram pälskammen igen. Fröknarna har gett mig sin fulla uppmärksamhet i en halvtimme nu och bestämt sig för att jag nog är samma matte fortfarande så de kunde lägga sig och sussa i soffan istället. Läge att gå och lägga mig kanske, medan de är lugna och fina.
Ska bara se färdigt filmen jag fastnade vid först.


-natti!-
/Cilla

So long!

Och trevlig midsommar på er!
Nu ger jag mig ut på äventyr, till Västerås och älskade Mr. för den mest efterlängtade midsommarhelgen någonsin.




-mors!-
/Cilla

shoppingkollaps

Var på utflykt till frölunda torg med Ojla idag, tanken var att jag skulle hitta något som jag kunde lägga presentkortspengarna på, men för en gångs skull så var shoppinginspirationen totalt frånvarande! Hur gick det till? kollaps? Hittade iaf två par fancy örhängen på Glitter innan jag gav upp och vi satte oss på ett fik och babblade istället medan jag smuttade på en kaffe. Mitt på dagen, mitt i veckan är en bra tid att fika, lugnt och skönt :)

Idag var det dags att hälla upp flädersaften! Den blev hemskt god, men var nog mer nöjd förra året. Jag snålade på sockret den här gången för enligt mig är 2 kg galet mycket socker! men hade utan problem kunnat snåla ännu mer på det, den blev betydligt sötare i år. Oh well, barra att försöka komam ihåg det till nästa år... fast jag kom ju inte ihåg vad jag gjorde förra året, så varför skulle jag komma ihåg det denna gången? :P


Och imorgon kära vänner är det ÄNTLIGEN torsdag!


/Cilla

Snart... Inte långt kvar nu!

Jag vill ha Fredag Torsdag idag!

Dagarna gå olidligt långsamt trots att jag försöker hålla dem fulla med aktiviteter för att fördriva tiden och ha trevligt på samma gång. Ska snart in till stan för att träffa Mamma, hoppas på en trevlig eftermiddag/tidig kväll och att hon inte har bråttom hem, så jag kan få så mycket tid som möjligt att göra något på innan jag måste hem till tomma, ensamma lägenheten igen. Fast jag har ju mina tok-kattor som underhåller mig iaf, hur skulle jag annars klara mig? Sötnosar! (Så låter det nu ja, andra ord är det när jag blir väckt 4 på morgonen.. )

Imorgon är den sista, långa dagen innan jag åker. Mycket att göra även då. Det blir Frölunda Torg med Ojla, jag ska en sista sväng hem till Mr. för att kolla brevlådan och bäst av allt: Flädersaften är klar imorgon! :D Ska ha provsmakning och jämföra med förra årets saft, har kvar lite i frysen ^^

Förra årets saftkok :)



Inatt är det sommarsolståndet, årets ljusaste och kortaste natt, hade varit fint om det kunde klarna upp lite, så kunde jag göra som
Sara och ta en midnattsjogg. Men jag ska inte hoppas på för mycket.


/Cilla

Fail

Att hålla sig vaken igår var helt enkelt dömt att misslyckas.
Jag var helt körd i kroppen, den gapade och skrek på mig "GÅ OCH LÄGG DIG!". Som den duktiga flicka jag är så gjorde jag som jag blev tillsagd och dröste i säng strax efter 21, somnade inte långt efter att huvudet dunsat i den mjuka kudden. Behövde nog sova ut lite för jag sov som en stock tills klockan var 8. I normala fall hade jag varit klarvaken redan kl. 5 om jag gick och lade mig så tidigt. Nice!

Har haft finbesök av Annqa ikväll, hon kom hit alldeles oljig om händerna och utbrast lite uppgivet att hennes kedja hade hoppat. Men det fixade Handywoman Cilla på ett kick ;) Vi åt kötfärssås, filosoferade om livet och drack måndagssnaps för att få en bra start på veckan. Mätta och nöjda begav vi oss ut att palla fläder, det doftar så gott, de är så fina, jag är fläderfrälst!

Imorgon är det torsdag om två dagar. ♥


/Cilla

Flädertider

I morse vaknade jag till ljudet av ösregn, inte direkt bästa motivationen för att gå upp och traska till jobbet. Men med lite regnkläder så var det itne så dumt ändå, faktiskt ganska skönt! Gick lite tidigare för att hinna palla fläderblommor på vägen, det finns i överflöd just nu och i skrivandets stund står årets skörd och drar för att bli ljuvligt svalkande flädersaft :)

tycker kvällen går olidligt långsamt för jag är jättetrött och vill gå och lägga mig, men vill inte gärna vakna när solen går upp imorgon (somom det skulle märkas genom alla molnen...). Så något måste jg sysselsätta mig med för att få tiden att gå tills det är tid att sova, men det ska nog lösa sig ^^


-hej så länge-
/Cilla

It takes a fool to remain sane

5 dagar



Hang in there

Jobba jobba JOBB! :D

Jobbar helgen för Edling, segt. Dessutom hade de glömt beställa igår, gjord det i morse och varorna blev sena... När de väl dök upp (och jag hunnit packa upp massor av Icas pallar istället) visade det sig bara vara två pall. Blö! Hoppas det är ordning imorgon så jag slipper vänta på grejorna igen!

Var ju på intervju igår.
Det gick toppen!
Den 29:e ska jag gå utbildning och sen är det bara att köra, jag ska bli en kick-ass försäljare! Finns även möjlighet till kvällsjobb i höst när skolan börjat, får se hur det känns innan jag bestämmer mig för hur det blir med det.

Nu är jag trött och sliten, om en timme kommer föräldrarna hit för lite quality-time (och för att hjälpa mig sätta upp lite grejor och att tömma min skrubb på pappas alla verktyg :P ). Bäst jag sätter på kaffe så det finns när de kommer, annars blir det kaos ^^

/Cilla

upp och ner, ner och upp

Veckan leker berg-och-dalbana med mig!
Skypedate med Mr. i onsdags gav en efterlängtad lyckoboost. Och nu är det mindre än en vecka kvar tills jag är med honom i Västerås. Kärlek ♥

Igår var jag ute och sprang, inget fungerade som det skulle. Min kropp bara gav upp emellanåt, skrek på mig att jag ska sitta still medans jag skrek på den att den ska springa och frustrationen växte tills jag nära på började störtböla för att det inte fungerade som jag ville. Sämsta rundan på länge. Nästa gång dissar jag Safjället och de dåliga erfarenheterna och springer en asfaltsrunda istället.
När jag kom hem och duschat kändes det däremot bra igen... ända tills jag ätit middag. Tog fram en låda köttfärssås och spaghetti ur frysen, åt med god aptit och sen BAM! Frossa, svettningar och illamående likt en riktigt vidrig baksmälla. Jag låg och gnydde och vred mig i soffan (somom det skulle bli bättre av det) i några timmar innan jag var kry nog att försöka sova bort det sista illamåendet. Idag är jag dock pigg och kry igen. Mycket märkligt, men jag klagar inte, skönt att det var kortvarigt.

Nu sitter jag och taggar arbetsintervju. Lite nervös, lite fjärilar i magen, men på ett bra sätt med ett leende på läpparna. Håll tummarna för mig klockan 14 :)

/Cilla

Hämtpizza släng dig i väggen!

Gårdagen var en total berg-och-dalbana.

Började på topp, sovit gott hela långa natten utan ett pip från katterna (så nu lär väl inte det hända igen på några år..) Sen fick jag attack-längtan efter Mr. vilket ledde till att jag helt sonika gick och lade mig en stund, fick ändå inget vettigt gjort så kunde lite gärna sova bort känslorna en stund.

Framåt kvällen däremot ordnade dagen upp sig igen när Fummelfot kom över. Vi skulle egentligen ha varit upp till 6 pers, men de övriga gästerna hade slitit hela dagen och tog en hemmakväll istället. Nåväl, en gäst är bättre än inga och sämre gäster än Fummelfot kan man ha ^^ Vi avnjöt kladdkakefika och babbel på balkongen, invigde min baksten med pizzabakning (hur kan det bli så himla gott? Hur kan det bli så mycket godare än hämtpizza?!) och spenderade kvällen framför tv:n med mera babbel, CSI NY och säsongsstart av So you think you can dance.
Underbara flicka, hon får mig att må bra ♥


A piece of heaven on my plate!




Fick samtal idag och det är jobbintervju på fredag, kanske blir jag kollega med Lillebror i sommar? Hade varit kul ^^ Nu är ju telefonförsäljare inget drömjobb direkt, men hey, jag har inte råd att vara kräsen!


/Cilla

Längtan till Dig

Har spenderat helgen hemhemma hos föräldrarna, fått sol, avkoppling, god mat och sjuka mängder kaffe. En bra helg helt enkelt! Men idag var det bara felfelfel, efter lunch fick min mobil totalflipp och jag blev frustrerad och arg. Sen satt den känslan i resten av dagen, när jag kom hem snörade jag på mig löparskorna, gick till Safjället och sprang två rundor. Det var skönt att rensa skallen, få lite luft, bli lite trött. Väl hemma igen blev det dusch och sen fyllde jag badkaret med vatten och skum, rensade jordgubbar och hade en riktigt lyxig kväll i badet.
Det kändes bättre sen :)

Har bokat biljetter till Västerås över midsommar idag, känns både bra och vansinnigt jobbigt!
Nu har jag ett datum och en tid då jag vet att jag får träffa älskade Mr. igen, det är jätteskönt, galet efterlängtat och ska bli jättekul att se var han kommer ifrån, träffa föräldrarna och så. Men att veta en tid och ett datum när jag måste åka därifrån igen är inte alls lika kul...
Fan vad jag saknar den mannen och vi har bara varit ifrån varandra i en vecka än så länge. Galet, de man älskar mest är de som är svårast att vara ifrån.
Längtar så det gör ont.


/Cilla

Empowering myself

Allting kändes lite bättre efter att ha haft en två timmars skypedate med Mr. igår kväll. Underbart att se och höra honom igen! Det gav mig ett uppsving i humöret som jag verkligen behövde ♥
Det är två veckor till vi ses, de två längsta veckorna på länge. Men oj vad härligt det ska bli att träffas igen efter de veckorna! Längtarlängtarlängtar!

Idag var jag ute på första joggingrundan sen Varvet... tre veckor har satt sina spår, kondition är verkligen en färskvara! Men det sk allt bli ändring på det! Vädret var jättehärligt och nu när jag haft min första "springavilserunda" på Safjället så kommer det nog att gå lite bättre i fortsättningen bara av att slippa stanna vid varenda orienteringstavla och se vart jag ska ta vägen (och trots det springa tokfel en gång!). Men som alltid, underbart efteråt och efter en dusch och lite lunch kände jag mig fräsch som en nyponros och redo att ge mig på några flyttlådor till. Snart är det inga kvar! :D

Ikväll väntar filmkväll hos Tiger och Björnen, ser verkligen fram emot det, lite socialt umgänge och avkoppling är välbehövligt och uppskattat :)


/Cilla

Alternativa lösningar

Jag hade en idé att jag skulle ut och springa idag, men vädret är inte direkt lockande att ge sig ut i. En stilla ridå av regn utanför fönstret och skorna är dessutom redan blöta efter mogonpromenaden som började så bra, men blev aningen blötare med tiden och det var en halvdränkt Cilla som kom hem för att äta frukost.
Men istället för att ge mig ut och bli blöt igen bestämde jag mig för att ta tag i Projekt Källarförråd. Det var verkligen värdig sysselsättning att ersätta en löptur. Shit vad jag sprungit upp och ner i trapporna och önskat att jag hade ett vindsförråd istället.  Svettigt blev det och klart risk för träningsvärk imorgon.
Men shit vad där är välorganiserat nu! ^^

Nu ska jag inte anstränga mig mer idag iaf! En bok, kaffe och en filt, sedan bosätta mig i soffan.


/Cilla

Ensamneten slår emot mig så hårt

Det är ju helt vansinnigt att man kan sakna en människa såhär mycket. Och det är två veckor kvar till vi ses igen. Inget jobb, sysslolös om dagarna, det är inte optimala förutsättningar för att få tiden att gå fort... Hade helt glömt hur jobbigt sånt här kan vara. Eller förträngt snarare.
Längtar efter min älskling ♥
/Cilla

Tentatime



Dags för terminens sista tenta idag, jag laddar med lyxfrukost, repeterar lite och packar med mig resterna av gårdagens biggaråer att mumsa på tentan. Det får gå som det går, i värsta fall får jag plugga fysiologi i sommar igen, men det vet jag inte förrän tentaresultaten har kommit. Innan dess tänker jag inte öppna en enda kursbok! Efter tentan ska jag sätta mig och läsa skönlitteratur, för att jag vill!
Galet att jag i och med denna tentan har gått ett helt år på Hälsopromotionsprogrammet, det har gått så himla fort och faktiskt varit övervägande både intressant och kul. Till hösten börjar kostinriktningen och jag ser verkligen fram emot att äntligen få lite mer inriktade studier. Jag vet fortfarande inte vad man "blir" efteråt eller vad jag kommer kunna jobba med, men det är något jag är intresserad av och vill lära mig. Det får helt enkelt räcka för tillfället :)

/Cilla

Blixtar och dunder

Pizzamiddagen hos Fummelfot var svårslagen. Så sjukt gott, trevligt och mysigt.
Let's do it again some day!

Fick med mig en "sovmask" att låna, så jag inte ska behöva vakna kl. 5 varje morgon av att solen går upp. Den var riktigt nice att ha faktiskt. Men efter någon timme eller två vaknade jag av märkligt mullrande och katterna var väldigt oroliga. Tog av mig masken och blev genast bländad av en jätteblixt! Världens åskoväder, massa blixtar, tokhäftigt! Jag virade in mig i täcket, drog fram en fåtölj till fönstret och satte mig med katt i knät och njöt av skådespelet på himlen. Det luktade sommarstorm utifrån.
Mysigt värre :)

Sista dagen med plugg nu, imorgon är det tenta.
Nu jäklar ska jag var effektiv!

/Cilla

Getting by with a little help from my friends

Igår åkte Mr. till västerås och vi kommer inte ses på några veckor, det känns jättetomt och jag kommer sakna honom massor! Satte mig och lipade en stund efter att han åkt innan jag tog tag i mig själv och åkte till Delsjön med Annqa och lite folk för att grilla. Helt klart bättre än att sitta hemma och känna mig ensam och övergiven,  . Vi åt gott, promenerade, solade och badade. Japp, årets första dopp är avklarat och jeez vad det var nice! :D
När jag kom hem var jag helt slut.
Jobba tidigt, ha en emotionell krasch och sedan ut i sol och värme, testa det och ni ska se att ni somnar på fem röda på kvällen! Däckade först i soffan innan jag förflyttade mig till sängen, avsevärt bekvämare och mysigare.


Nybadad och nöjd sommarcilla fångad på bild av Annqa ^^


Har suttit och pluggat med mamma idag, hon är en pärla och vi har varit galet effektiva :)
Känner att jag verkligen förtjänar att gå till Fummelfot och mumsa hembakt pizza ikväll, toklängtar faktiskt ^^


Snälla ge mig en fläkt, eller lite åska och regn, jag går under i denna värme!!
(och någon kan väl få glassbilen att hålla tyst också?)

/Cilla

Behöver vila

Har varit krävande vecka. På alla plan.
Men det är nästanordnign i lägenheten nu.


Igår var jag och Mr på bio och såg senaste X-men, kändes lite fel att gå in i en mörk och kall salong när det var en fantastisk sommarkväll bara.. :P Hade på mig somriga skor näg vi gick till biografen, resultatet blev skavsår och barfotapromenad hem. Att jag aldrig lär mig?!

Ikväll har Fummelfot räddat mig och vi har snackat massa på balkongen, jag har sett hennes urtjusiga nya gardiner och vi mumsade jättegod sallad. Bra kväll skulel jag nog kunna kalla det faktiskt!

Nu sitter jag och låter bli att gå och lägga mig.
För då blir det söndag så fort.
Jag vill inte ha söndag... inte denna gången...
Vill inte.


/Cilla

"Sommarlov"

Igår var det äntligen slut på sista kursen denna terminen. Underbart trots att jag har en veckas omtentaplugg framför mig. Satt med flickorna i solen ett tag och kände in sommaren innan jag begav mig hemmåt.  På eftermiddagen kom Mr. och hjälpte till att packa upp lite grejor innan han tog med mig på motorcykeln till Stegerholmen där vi hittade en klipphäll med utsikt över havet där vi grillade, njöt av lugnet och försökte ignorera de små regndropparna som föll lite sporadiskt. Galet mysigt! Sen bar det av hem för lyx-myskväll med skumpa i mina finglas, tända ljus och soft musik. Kan ha varit detn bästa starten man kan ha på sitt "sommarlov"

Mr. tog en bild på middagsutsikten över ett regngrått skärgårdslandskap ♥

 

Idag har jag haft första tvätten på nya stället, klart godkänd tvättstuga ^^ När det väl var torrt och inne i garderoben igen så bar det av mot Onsala för studentskiva. LilleChrille tog studenten, glad och lite solbränd, tjusigt klädd och laddad för kvällens festande. Lilla killen blir stor! Hans kusin gav oss kvällens bästa citat när hon blev tillfrågan om någon där var tråkig. "Nej, ingen är tråkig....bara pappa!" Fast pappan i fråga lyckades få fram att han nog inte var så tråkig ändå, efter lite övertalande ^^ Av barn får man sanningen.

 

Nu är jag i en lugn lägenhet, resan hem var intressant på ett pendeltåg fyllt av berusade, överdrivet lyckliga, skrikiga studenter.

Jag vet.

Jag börjar bli bitter.

Jag ska skärpa mig!

 

-God natt!-

/Cilla